Βγήκαν τα Μερομήνια 2021-2022, τρόπος του λέγειν, γιατί…
Είναι η πρώτη φορά που βγαίνουν χωρίς λεπτομερή ανάλυση μήνα-μήνα. Φυσικά, αν ρωτήσετε αν επαληθεύτηκαν τα περσινά, θα σας πω μακράν έπεσαν έξω, αφού έλεγαν καλοκαιράκι με αστάθεια κι έναν καύσωνα, κι εμείς βιώσαμε τον ένα καύσωνα μετά τον άλλον!
Τι να σου κάνουν κι αυτοί οι εμπειρικοί προγνώστες όταν το κλίμα χειραγωγείται συνεχώς; Μάντεις θα γίνουν; Τα Μερομήνια βασίζονται στις πρακτικές παρατηρήσεις των 12 πρώτων ημερών του Αυγούστου, οπότε ένα «χειραγωγημένο» καλοκαίρι συν γεμάτο φωτιές, άντε να βγάλεις συμπέρασμα.
Τα Μερομήνια για τον χειμώνα του 2021 – 2022, τώρα προβλέπουν σε γενικές γραμμές βαρύ χειμώνα, έναν χειμώνα από τους πιο δυνατούς των τελευταίων ετών. Οπότε οι Ζερεφός και Συνολάκης μάλλον… θα πάρουν άδεια το χειμώνα, και θα πρέπει να ξεχάσουν την «υπερθέρμανση του πλανήτη» και να περιοριστούν στο γνωστό Και που χιόνισε πολύ; Φταίει η Κλιματική Αλλαγή – πάλι!
Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τα Μερομήνια: Ο Δεκέμβριος από τις αρχές έως και τις 20 περίπου του μήνα προβλέπεται ήπιος με αρκετές όμως βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι νοτιάδες όμως της συγκεκριμένης περιόδου θα διατηρήσουν μαλακό τον καιρό, και ουσιαστικά ο χειμώνας θα αρχίσει παραμονές Χριστουγέννων όπου προβλέπεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας με χιονοπτώσεις σε όλη την χώρα εκτός από την νότια Ελλάδα.
Αυτό το σκηνικό θα διατηρηθεί έως και τις 5 Ιανουαρίου του νέου έτους , ενώ για 10 ημέρες μετά και έως τις 15 Ιανουαρίου θα έχουμε Αλκυονίδες ημέρες. Το μεγάλο ξέσπασμα όμως και αυτό που λέμε βαρύς χειμώνας θα έρθει μετά τις 15 Ιανουαρίου με πολικές θερμοκρασίες σε ολόκληρη την Ελλάδα ακόμη και στις πιο πεδινές περιοχές, και η πρόβλεψη όσον αφορά τα Μερομήνια κάνει λόγο για Κακοκαιρία διαρκείας με θερμοκρασίες κατάψυξης έως τις αρχές Φεβρουαρίου
Στην συνέχεια οι νοτιάδες θα πάρουν το πάνω χέρι αλλά όχι για πολύ, ο φετινός χειμώνας όντως θα είναι δύσκολος με τα χιόνια να μας επισκέπτονται αρκετές φορές, σκηνικό που θα επαναλαμβάνεται ακόμη και μέχρι τα μέσα του Μαρτίου, όπου από τις 15 Μαρτίου και μετά θα δούμε κάποιες ήπιες ημέρες, θα έχουμε όμως βροχές ακόμη και μέχρι τις αρχές Απριλίου.
Μια… αλά καρτ «υπερθέρμανση»!
Όταν βλέπουμε το χάρτη με τις υψηλές θερμοκρασίες, όπως αυτές του τελευταίου μίνι καύσωνα (16/8/21), βλέπουμε ότι επηρεάζονται μονίμως οι ίδιες περιοχές που επηρεάζονται συνήθως και με τη βαρυχειμωνιά. Ένα «πέρασμα», θα το λέγαμε, μεταξύ μεσογειακών χωρών και Ρωσίας, που μια ανεβάζει τις θερμές μάζες προς τη Ρωσία, και μια (το χειμώνα) κατεβάζει το πολιτικό ψύχος.
Πως γίνεται να επηρεάζεται η Πολωνία και όχι η Γερμανία, και η «υπερθέρμανση» να σέβεται τα σύνορα; Η Ισπανία και όχι η Γαλλία, αλλά οι μεγάλες θερμοκρασίες να φτάνουν μέχρι τη Ρωσία;
Δείτε και τον σημερινό χάρτη: Πως γίνεται η Ρωσία να έχει διπλάσιες σχεδόν θερμοκρασίες από εκείνες της Ευρώπης ακόμα και εκείνων που βρίσκονται σε ίδιους παράλληλους της Γης;
Αυτά τα «περίεργα» συμβαίνουν όχι στην Κλιματική Αλλαγή, αλλά… Κλιματική Ανταλλαγή, όταν η Ρωσία έχει -υπεράνω όλων αλλά όχι μοναδική- συμφέροντα με το λιώσιμο των πάγων.
Εν ολίγοις, αν όντως τα Μερομήνια βγουν αληθινά, οι Έλληνες θα πληρώσουν την θέρμανση τους ακριβά, με οποιονδήποτε τρόπο και αν θερμαίνονται, ώστε να μπορέσουν οι Ρώσοι και λοιποί ενδιαφερόμενοι να εξάγουν με μεγαλύτερη ευκολία τον πλούτο του Βόρειοι Πόλου, πετρέλαιο και αέριο, αυτά ντε, που χρειάζεστε για να ζεσταίνεστε!