Πίσω στο 2014 τα ελληνικά ΜΜΕ γλεντούσαν με μια φερόμενη είδηση (ποτέ δεν ξέρουμε πόσες είναι fake news από την Β. Κορέα) ότι ο «τρελός ηγέτης της Βόρειας Κορέας τα έβαλε με τους μετεωρολόγους στη χώρα του και τους κατηγόρησε ότι οι προβλέψεις τους για τον καιρό είναι λανθασμένες και ο επιστημονικός τους εξοπλισμός παρωχημένος».
Εν έτει 2022, στην “δημοκρατική” Ελλάδα, βιώσαμε ακριβώς το ίδιο και… δεν είναι fake news! Η κυβέρνηση για να καλύψει την αποτυχία της τα έβαλε με τους μετεωρολόγους και ειδικά με την ΕΜΥ με την οποία συνεργάζεται και στάθηκε στην “ακριβή ώρα της πρόβλεψης” της κακοκαιρίας.
Κι εδώ αρχίζει το μετεωρολογικό τσίρκο. Ο έρμος Θοδωρής Κολυδάς, προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας και ότι έκανε έγκυρες και έγκαιρες προβλέψεις.
Οι συγγενείς του από το καιρικό σόι βγαίνουν ένας ένας και δηλώνουν “κι εγώ το είπα”, και η ΕΜΥ το είπε.
Στο τρελό γαϊτανάκι μπαίνει εμβόλιμος ο έχων για τα πάντα και τους πάντες άποψη “πεφωτισμένη” κι αλάνθαστη ως του Πάπα, Άρης Πορτοσάλτε. Βγαίνει στην εκπομπή του στο ραδιόφωνο και λέει την εξής αρλούμπα:
- δεν μιμείται την Πετρούλα, όπως έκανε παλιά ο Αρνιακός,
- δεν λέει πόσο γουστάρω κεραυνούς, όπως έχει δηλώσει η Σούζη σε περίοδο που θρηνήσαμε νεκρούς,
- δεν είναι ωραιοπαθής σαν τον “Γιάννη μου το μαντήλι σου…”,
- και το κυριότερο, δεν κατεβαίνει ευρωβουλευτής με ατζέντα Κλιματική Αλλαγή, σαν τον… Σάκηηη – τι ωραία που λες τον καιρό!