Το πρωί της 7ης Φεβρουαρίου, κάτοικοι στο τμήμα Álvaro Obregón του Cuauhtémoc στο βόρειο Μεξικό ξύπνησαν με ένα φρικτό θέαμα. Τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας, ένα κοπάδι πουλιών έπεσε ξαφνικά από τον ουρανό και πάνω από εκατό από αυτά έπεσαν νεκρά στους δρόμους, ανέφερε ένας τοπικός ιστότοπος ειδήσεων.
Θύματα σε αυτό το μυστηριώδες περιστατικό ήταν τα ξανθοκέφαλα μαυροπούλια, που ανήκουν στο είδος Xanthocephalus (ξανθοκέφαλος ο κοινός). Εγγενή στη βόρεια Αμερική και τον Καναδά, αυτά τα πουλιά μεταναστεύουν στα νοτιοδυτικά μέρη της ηπείρου κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Όταν οι κάτοικοι ανέφεραν το θέμα, η τοπική αστυνομία έφτασε για να βρει περισσότερα από εκατό πουλιά νεκρά στους δρόμους.
Κι εδώ αρχίζει το δεύτερο θρίλερ, που αφορά στην εξήγηση του πρώτου θρίλερ: Σε τι οφείλεται η πτώση των πουλιών, που δεν είναι ούτε η πρώτη αλλά ούτε και η τελευταία που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια;
Ένας τοπικός κτηνίατρος που επισκέφτηκε την τοποθεσία μετά από αίτημα της αστυνομίας απέδωσε τους θανάτους πουλιών σε εισπνοή τοξικού καπνού, πιθανώς από ενός κοντινή θερμαντήρα, ενώ δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα πτηνά ήταν πιθανώς θύματα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης λόγω των θερμαντήρων, αγροχημικών ή μπορεί να έχουν υποστεί ηλεκτροπληξία από υπερφόρτωση στα καλώδια ρεύματος στα οποία προηγουμένως είχαν καθίσει για να ξεκουραστούν. Και ένα βίντεο που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας είναι η μόνη απόδειξη του περιστατικού.
Άλλες «εξηγήσεις» που δόθηκαν είναι:
- ότι μπορεί να εμπλέκεται ένα αρπακτικό πουλί με την υπόθεση. Παρόλο που δεν φαίνεται τέτοιο πουλί στο βίντεο, ο Δρ Richard Broughton, οικολόγος στο Κέντρο Οικολογίας και Υδρολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου είναι βέβαιος ότι ένα αρπακτικό πουλί ήταν υπεύθυνο για την ώθηση του κοπαδιού των πουλιών προς το έδαφος. Ο Broughton είναι βέβαιος ότι το κοπάδι αντέδρασε στο αρπακτικό με αυτόν τον τρόπο, αλλά αναγκάστηκε να πλησιάσει πολύ στο έδαφος όπου μερικά από αυτά συνετρίβησαν και δεν μπόρεσαν ποτέ να συνέλθουν. Ακόμη και αφού το κοπάδι απομακρύνθηκε, πολλά πουλιά φαίνονται να ανεβαίνουν στον ουρανό από το έδαφος. Όπως φαίνεται στο παραπάνω βίντεο, τα πουλιά κατεβαίνουν από τον ουρανό ως μονάδα, ένα φαινόμενο που ονομάζεται «μουρμούρα», που παρατηρείται συχνά στα ψαρόνια.
- Το κλίμα (αλίμονο!)
- Η ηλεκτροπληξία (δεν θα είχε μείνει πτηνό για πτηνό όρθιο αφού όλα κάθονται σε καλώδια)
Ωστόσο το γεγονός προκάλεσε μεγάλη συζήτηση στα social media με κάποιους να κάνουν λόγο για την 5G. Το περίεργο είναι ότι ενώ το euronews.com/green αναφέρεται στο περιστατικό και χαρακτηρίζει την θεωρία 5G ως «θεωρία συνωμοσίας», στο ενημερωτικό βίντεο αναφέρει ότι «ειδικοί αναφέρουν ηλεκτροπληξία και την εγκατάσταση της 5G ως πιθανά αίτια των θανάτων».
Το ακόμα πιο περίεργο όμως είναι ότι, εκτός του ότι οι μαζικές πτώσεις πτηνών σημειώνονται και πριν την εγκατάσταση της 5G, πριν τρία χρόνια, στην ΙΔΙΑ περιοχή και περίπου ΙΔΙΑ ημερομηνία, 25 Φεβρουαρίου, πάλι έπεσαν πολλά πουλιά από τον ουρανό:
Ο Σάκης Αρναούτογλου μας (παρα)πληροφορεί – ξανά!
Προφανώς λόγω του σάλου που έχει δημιουργηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την σύνδεση με 5G, είπε κι αυτός να μας ενημερώσει. Και γράφει:
Εκατοντάδες τσίχλες πέθαναν σε μια στιγμή και χωρίς προφανή λόγο, σε ένα βίντεο που καταγράφηκε στο Cuauhtémoc του Μεξικού. Οι κάτοικοι, οι οποίοι περπατούσαν ανάμεσα στα πτώματα των πουλιών στη συνέχεια, δεν πίστευαν στα μάτια τους…
Το κείμενο και πάλι δεν είναι δικό του, αλλά του Meteored. «Τσίχλες» έγραψαν αυτοί, τσίχλες μάσησε και ο Αρναούτογλου, κι ας είναι εντελώς διαφορετικά πουλιά που ζουν σε διαφορετικές Ηπείρους. Δε βαριέσαι… ακούμε «ειδικούς»!
Και στο κείμενο επαναλαμβάνεται η εκδοχή: Ο κτηνίατρος επισημαίνει ως πιθανές αιτίες την εισπνοή αερίου ή την ηλεκτροπληξία.
Εμείς πάλι θα πούμε ότι όντως πρόκειται για καθαρή «ηλεκτροπληξία», αλλά όχι από τα καλώδια, αλλά από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που προέρχεται από τους «θερμαντήρες της ιονόσφαιρας, τύπου HAARP, που πλέον δουλεύουν σε συνδυασμό με κάποιους δορυφόρους. Οπότε και είμαστε μέσα στις εξηγήσεις των «ειδικών».
Δείτε, λοιπόν, τι μικροκύματα καταγράφηκαν στα νέφη στην συγκεκριμένη περιοχή, τη συγκεκριμένη μέρα:
Ανάλογο φαινόμενο είχαμε καταγράψει και στη Μακρινίτσα Πηλίου, μια μέρα που νιώθαμε έντονη την ακτινοβολία.
Σμήνος από μαυροπούλια πετούσαν σαν τρελά πολύ χαμηλά, ενώ έβρισκαν ολιγόλεπτη ανάπαυση στα γυμνά κλαριά των δέντρων!
Το ψαρόνι, που το αποκαλούν και μαυροπούλι, είναι είδος πουλιού που ανήκει στο γένος Στούρνος (Sturnidae). Τα ψαρόνια ζουν και αναπαράγονται σχεδόν όλο το χρόνο στην βόρεια και κεντρική Ευρώπη, στην νότια Αυστραλία και στην βόρεια και Κεντρική Αμερική. Το χειμώνα τα ψαρόνια ζουν στη νότια Ευρώπη και στην Ασία. Η Ευρώπη έχει μεταναστευτικά ψαρόνια, τα οποία έρχονται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, επειδή δεν τους αρέσει η ζέστη, αλλά ούτε και το πολύ κρύο.
Αν και το μέγεθος του σμήνους είναι πολύ μεταβλητό, τα τεράστια, θορυβώδη σμήνη σχηματίζουν πυκνές συγκεντρώσεις πτηνών, (ένα σφιχτό σχήμα σφαίρας κατά την πτήση), οι οποίες πολλές φορές προσφέρουν ένα ‘μπαλετικό’ θέαμα και θεωρείται ότι αυτό αποτελεί την άμυνα τους έναντι των επιθέσεων αρπακτικών πτηνών.
Όμως το θέαμα που αντικρίσαμε στην Μακρινίτσα έμοιαζε περισσότερο με πανικό και άτακτη φυγή προς… το πουθενά; Τα μαυροπούλια έμοιαζαν να έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους!