Αυτήν την ερώτηση κάναμε σε άρθρο μας στις 31/3/2013, στην παλιά AllNewz. Ποια είναι σήμερα η απάντηση τόσα χρόνια μετά; Ναι! Και το χειρότερο είναι ότι ο κόσμος το έχει συνηθίσει, αφού άπαντες οι πουλημένοι μετεωρολόγοι βγαίνουν με απόλυτο «φυσικό» τρόπο και ανακοινώνουν: «Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική». Αυτό που κάποτε ονόμαζαν ως «σπάνιο Ανοιξιάτικο φαινόμενο», και που τώρα βλέπουμε όχι μόνο σπάνια την Άνοιξη αλλά και στη διάρκεια όλων των εποχών… του Βιβάλντι!
Φυσικά εμείς την είχαμε προβλέψει από τότε, αλλά ΤΌΤΕ ήταν στα πλαίσια της γνωστής… “συνωμοσιολογίας” που μας χαρακτηρίζει. Δηλαδή, οι άλλοι μας χαρακτηρίζουν υποτιμητικά, για μας είναι τίτλος τιμής.
Τον περασμένο Γενάρη κλείσαμε 11 συνεχή χρόνια αγώνα και ενημέρωσης. Το στοίχημα που είχαμε βάλει με τον εαυτό μας να ενημερωθεί σωστά ο κόσμος για τους χημικούς ψεκασμούς, τα οπλικά συστήματα μικροκυμάτων, την χειραγώγηση/οπλοποίηση καιρού, το climategate, την υποτιθέμενη διάσωση του πλανήτη μέσω Γεωμηχανικής κ.α. το κερδίσαμε!
Πολλοί που “έτρεχαν” πλάι μας στην ενημέρωση, τα παράτησαν, κατέθεσαν τα όπλα και σιώπησαν για τον ένα ή άλλο λόγο. Μεταξύ των πολλών θεμάτων που αναδείξαμε, ήταν και το θέμα της συχνής επίσκεψης της σκόνης από την Αφρική.
Είχαμε λόγους να πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει η συχνότητα αλλά να παραταθεί. Οι λόγοι μας όχι μόνο επιβεβαιώθηκαν από τότε, αλλά ταυτόχρονα η έρευνα μας έδειξε κι άλλες πληροφορίες σχετικά με το “Άνω Κάτω” που επιχειρείται στο κλίμα.
Στο άρθρο Χημικοί αεροψεκασμοί και σκόνη από την Αφρική πρωτοθέσαμε την ερώτηση. Τρεις μήνες μετά, στο Η σκόνη από την Αφρική ήρθε για να μείνει; το ερώτημα έγινε τίτλος άλλου άρθρου. Ένα χρόνο αργότερα γράψαμε: Αφρικάνικη σκόνη – Το νέο όπλο μαζικής καταστροφής
Καταστροφής όχι μόνο του οικοσυστήματος αλλά της ίδιας της υγείας μας.
Αυτό που μας ανησυχεί ωστόσο σήμερα, δεν είναι μόνο η έλευση της σκόνης, αλλά το ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να την συνηθίζει. Να την δέχεται ως μέρος μιας νέας πραγματικότητας, που όμως είναι τεχνητή. Γιατί, το μεγαλύτερο κακό που μπορεί να πάθει κανείς, είναι να συνηθίσει στο κακό…